West African Examinations Council (WAEC), May/June 2013 Examination Timetable



West African Examinations Council (WAEC) released May/June exam timetable for the 2013 exam. According to the Timetable the exam is schedule to start by March 18th and ends May 17th, 2013.

Naijaparrot.comThe WAEC 2013 Timetable

Monday, 18th March to Friday, April 26th, 2013

-Food and Nutrition 1 (Practical)
-Home Management 1 (Practical)
-Clothing and Textiles 1 (Practical)
-Arabic 2B (Oral)
-French 2 (Oral) 
 
Wednesday, April 10th, 2013

-Hausa 2 (Essay) 2 hrs – 9.00am – 11.00am
-Igbo 2 (Essay) 2 hrs – 9.00am – 11.00am
-Yoruba 2 (Essay) 2hrs – 9.00am –11.00am
-Hausa 1 (Objective) 1 hr – 4.00pm – 5.00pm
-Igbo 1 (Objective) 1 hr – 4.00pm – 5.00pm
-Yoruba 1 (Objective) 1 hr – 4.00pm – 5.00pm

Thursday, April 11th, 2013

-Chemistry 1 (Practical) Alternative A 2 hrs – 9.00am – 11.00am (1st Set)
-Chemistry 1 (Practical) Alternative A 2 hrs – 11.30am – 1.30pm (2nd set)

Friday, April 12th, 2013

-Literature in English 2 (Drama and Poetry) 2hrs 30minutes – 9.00am – 11.30am
-Literature in English 3 & 1 (Prose& Objective) 2 hrs 15minutes – 2.15pm – 5.00pm

Monday, April 15th, 2013

-Geography 1 (Objective & Essay) 2 hrs 40minutes – 9.00am – 11.40am
-Geography 2 (Essay) 2hrs – 3.00pm – 5.00m
-Electronics 2 (objective & Essay) 2 hrs – 3.00pm – 5.00pm

Tuesday, April 16th, 2013

-Commerce 2 (Essay) 2 hrs 30minutes – 9.00am – 11.30am
-Commerce 1 (Objective) 1 hr – 11.30am – 12.30pm
-Physics 2 (Objective & Essay) 2 hrs 45minutes 2.00pm – 4.45pm
-Music 2 (Objective & Essay) 3 hrs 30minutes 1.30pm – 5.00pm

Wednesday, April 17th, 2013

-English Language 1 (Essay) 2 hrs 30minutes – 9.00am – 11.30am
-English Language 2 (Obective) 1 hr – 2.00pm – 3.00pm
-English Language 3 (test of Orals)45 minutes – 3.30pm – 4.15pm

Thursday, April 18th, 2013

-Financial Accounting 2 (Theory &Practice) 2hrs 30minutes – 9.00am – 11.30am
-Financial Accounting 1 (Objective) 1 hr – 11.30am – 12.30pm
-Biology 2 (Objective & Essay) 2 hrs 30 minutes – 2.30pm – 5.00pm

Friday, April 19th, 2013

-Physics 1 (Practical) Alternative A2hrs 45minutes – 9.00am – 11.45am (1st set)
-Physics 1 (Practical) Alternative A2 hrs 45minutes – 12.15pm – 3.00pm (2nd set)
-Physical Education 1 (theory of practice) 2 hrs – 3.00pm – 5.00pm

Monday, April 22nd, 2013

-Shorthand 1 hr 13minutes – 9.00am – 10.13am
-Government 2 (Essay) 2hrs 30minutes – 9.00am – 11.30a
-Government 1 (Objective) 1 hr – 11.30am – 12.30pm
-Physics 1 (Practical) Alternative B2hrs 45minutes – 9.00am – 11.45am (1st set)
-Physics 1 (Practical) Alternative B2hrs 45minutes – 12.15pm – 3.00pm (2nd set
-Foods & Nutrition 2 (objective and essay) 2hrs 30minutes – 2.00pm – 4.30pm

Tuesday, April 23rd, 2013

-French 1 (Objective & Essay) 2 hrs 15minutes – 9.00am – 11.15am
-Chemistry 2 (Objective & Essay) 3 hrs – 12.noon – 3.00pm
-Woodwork 2 (Drawing & Design)2 hrs – 3.00pm – 5.00pm

Wednesday, April 24th, 2013

-Woodwork 3 (Objective & Essay) 2 hrs – 9.00am – 11.00am
-Auto mechanics 2 (objective & essay) 2hrs 30minutes – 2.30pm – 5.00pm

Thursday, April 25th, 2013



-Agricultural Science 1 (Practical) 1 hr 30minutes – 9.00am – 10.30am (1st set)
-Metal work 1 (practical) 3 hrs 10minutes – 9.00am – 12.10pm (1st set)
-Agricultural Science 1 (Practical) 1hr 30minutes – 11.00am – 12.30pm (2nd set)
-Metalwork 1 (Practical) 3 hrs 10minutes – 12.30pm – 3.40pm (2nd set)
-Visual Art 1 (Objective & Essay) 3hrs – 2.00pm – 5.00pm

Friday, April 26th, 2013

-Economics 2 (Essay) 3hrs – 9.00am – 12.00noon
-Economics 1 (Objective) 50minutes – 12.00noon – 12.50pm
-Building Construction 1 (Building Drawing & Essay) 2hrs 30minutes – 2.30pm – 5.00pm
-Clothing & Textiles 2 (Objective& Essay) 2hrs 30minutes – 2.30pm – 5.00pm

Tuesday, April 30th, 2013

-General Mathematics /Mathematics (Core) 2 (Essay) 2 hrs 30minutes – 9.00am – 11.30am
-General Mathematics / Mathematics (Core) 1 (objective) 1 hr 30minutes – 2.00pm – 3.30pm 
 
Thursday, May 2nd, 2013

-Principles of Cost Accounting 2 (Theory & Practice) 2 hrs 10minutes – 9.00am – 11.10am
-History 2 (Essay) 2hrs 30minutes– 9.00am – 11.30am
-History 1 (Objective) 1 hr – 11.30am – 12.30pm
-Principles of Cost Accounting 1 (Objective) 50minutes – 3.00pm – 3.50pm

Friday, May 3rd, 2013

-Biology (Practical) 2 hrs – 9.00am – 11.00am (1st set)
-Biology 1 (Practical) 2 hrs – 11.30am – 1.30pm (2nd set)
-Metalwork 2 (Objective & Essay) 2 hrs – 30minutes – 2.30pm – 5.00pm

Tuesday, May 7th, 2013

-Auto Mechanics 1 (Practical) 2hrs– 9.00am – 11.00am (1st set)
-Auto mechanics 1 (Practical) 2 hrs – 11.3am – 1.30pm (2nd set)

Wednesday, May 8th, 2013

-Agricultural Science 2 (Objective& Essay) 3hrs – 9.00am – 12.00noon
-Visual Art 2 (Drawing/Painting) 3hrs – 2.00pm – 5.00pm
-Applied Electricity 2 (Objective &Essay) 2 hrs 15minutes – 2.00pm– 4.15pm

Thursday, May 9th, 2013

-Electronics 1 (Practical) – 3 hrs – 9.00am – 12.00noon (1st set)
-Typewriting 2hrs 40mins – 9.00am – 11.40am (1st set)
-Typewriting 2hrs 40mins – 12.00noon – 2.40pm (2nd set)
-Electronics 1 (Practical) 3hrs – 12.30pm – 3.30pm (2nd set)

Tuesday, May 14th, 2013

-Applied Electricity 1 (Practical) 2 hrs – 9.00am – 12.00am (1st set)
-Physical Education 2 (objective &Essay) 2hrs – 9.00am – 11.00am
-Applied Electricity 1 (Practical) 3hrs – 12.30pm – 3.30pm (2nd set)

Wednesday, May 15th, 2013

-Christian Religious Knowledge 2 (Essay) 2hrs 30mins – 9.00am – 11.30am
-Islamic Studies 2 (Essay) 2hrs 30mins – 9.00am – 11.30am
-Christian Religious Knowledge 1 (Objective) 1 hr – 11.30am – 12.30pm
-Islamic Studies 1 (Objective) 1hr – 11.30am – 12.30pm
-Building Construction 2 (Objective & Essay) 1 hr 4mins – 2.00pm – 3.45pm
-Visual Art 3 (Creative Design) 3hrs – 2.00pm – 5.00pm

Thursday, May 16th, 2013

-Further Mathematics / Mathematics Elective 2 (essay) 2 hrs 30mins – 9.00am – 11.30a
-Further Mathematics/Mathematics Elective 1 (Objective) 2hrs 10mins
-Mathematics Elective 1 (Objectives) – 1hr 30mins 3.00pm – 4.30pm

Friday, May 17th, 2013

-Technical Drawing 1 (Objective &Geometry) 2 hrs 30mins – 9.00am – 11.30am
-Arabic 2A (Essay) 2hrs – 9.00am – 10.00am
-Arabic 1 (Objective) 1hr – 11.30am – 12.300pm
-Technical Drawing 2 (Practical Drawing) 2hr 30minutes – 2.30pm – 5.00pm

All those that are writting the Exam should take advatage of this to plan their own reading Timetable too.

From Naijaparrot we Wish you all the Best

2 Comments